Hlavní obsah

O nové smlouvě jsem se dozvěděl na Karlově mostě, směje se Hertl po podpisu stamilionového kontraktu

Tomáš Hertl se stal čtvrtým nejlépe placeným českým hokejistou v NHL.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Český hokejista Tomáš Hertl podepsal se San Jose novou čtyřletou smlouvu na v průměru 5,625 milionu dolarů ročně (126 milionů korun ročně).

Článek

Tomáš Hertl podepsal v San Jose už svou třetí smlouvu v NHL a tentokrát finančně nejvýživnější. S vedením týmu z Kalifornie se čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy dohodl na novém čtyřletém kontraktu, díky kterému si vydělá v průměru 5,625 milionu dolarů ročně (126 milionů korun ročně).

„Po konci sezony jsme si asi šestkrát volali s vedením ohledně smlouvy. Nakonec přišla finální nabídka v době, kdy jsme byli s přítelkyní na Karlově mostě. Potom jsem okamžitě jel domů a oznámil to rodině,” popsal Hertl své první dojmy z nové smlouvy.

Odchovanec Slavie se tak stal šestým nejlépe placeným hokejistou organizace San Jose. „Před nadcházející sezonou jsem ještě s vedením nemluvil, co přesně čekají z mé strany. Ale už minulý rok jsme se bavili, že ode mě čekají super věci v play off, abych se na to připravil a udělal ještě další krok,“ pokračuje čtyřiadvacetiletý český reprezentant.

V San Jose se o místo v prvním týmu poperou také další dva Češi. Obránce Radim Šimek a útočník Lukáš Radil, ale nemají před kempem zdaleka nic jistého.

„Radim Šimek je už u nás jeden rok a myslím si, že má letos velkou šanci, aby se dostal do prvního týmu, a Lukáš Radil má také určitě šanci. Doufám, že se klukům povede udělat první tým a pak budeme spolu chodit třeba na večeře,“ věří Hertl svým spoluhráčům z národního týmu.

Hertl je z českého tria v San Jose nejmladší, ale v NHL toho má suverénně nejvíce za sebou. „Když budou cokoli chtít, tak jsem tam pro ně, protože vím, jak těžké byly moje začátky v NHL a jak mi Martin Havlát pomáhal,“ zakončil hokejista draftovaný v roce 2012.

Reklama

Doporučované