Hlavní obsah

Obchod s orgány. Nová informace oživuje jeden z největších pomníčků české kriminalistiky

Uzávěrka Sabiny Slonkové: Po letech policisté znovu prověřují neobjasněnou vraždu ze začátku 90. let. Proč?Video: Sabina Slonková

 

Reklama

Po čtvrt století znovu ožívá případ nevyřešené vraždy z roku 1992. Dosud jediný, u něhož je reálné podezření, že za ním stojí transplantační mafie.

Článek

Jedenadvacetiletá dívka z Prahy byla brutálně zavražděna na konci května 1992. Její tělo bylo nalezeno s otevřeným hrudníkem a odborně vyjmutými orgány v odlehlé části Průhonického parku.

Policie tehdy k případu vyslechla na dva tisíce osob. Vše marné, podezřelého nenašla. Kriminalisté pracovali s několika verzemi případu: že šlo o vraždu se sexuálním podtextem, vraždil deviant, šlo o náhodnou oběť nebo že vraždila transplantační mafie.

Poslední motiv však zkraje devadesátých let policisté odmítli. Usoudili, že v tak polních podmínkách by vrah těžko odebíral orgány. I odborníci to považovali za vysoce nepravděpodobné.

Po letech se však objevila nová informace, která zamítnutou vyšetřovací verzi dělá reálnější. Oč jde? S kým se měla dívka sejít a jak s tím souvisí její plán odjet jako au pair do Itálie?

Reportérka Sabina Slonková zkoumá neznámé souvislosti a nově objevená fakta v pořadu Uzávěrka.

Reklama

Doporučované