Hlavní obsah

Má jít ODS do vlády s Babišem? Václav Klaus mladší není spokojen s tím, že míří do opozice

Václav Klaus ml. hovořil také o pozici ODS v povolebních vyjednáváních s vítězem voleb.

 

Reklama

Nový poslanec s největším počtem preferenčních hlasů mezi kandidáty ODS hovoří mimo jiné o svém vztahu s Petrem Fialou.

Článek

ODS do vlády s hnutím ANO podle dosavadních prohlášení nechce. Může se na tom něco změnit? Reportér Seznamu o tom hovořil s Václavem Klausem mladším, jemuž dali voliči nejvíce preferenčních hlasů mezi kandidáty ODS.

„Vedení strany investovalo strašné síly do toho, s kým nepůjde po volbách, takže případné názorové přemety by teď asi nebyly správné,” okomentoval Klaus mladší odmítavý postoj vedení ODS k jednáním o vstupu do vlády.

„ODS získala jen 11 procent hlasů čili nemá sílu prosadit velkou část svého programu,” říká Klaus mladší.

Občanští demokraté podle něj jen přechází z opozice do opozice, ale vzhledem k aktuálnímu volebnímu výsledku strany je tato pozice podle něho logická. Sám s tím však spokojený není.

Přes dvacet tisíc preferenčních hlasů je podle politika signálem pravicových voličů, že to, co zastává on, má na pravé straně politického spektra zaznívat.

„Žádné funkce mi nabízeny nebyly a ani nebudou, teď bude strana stejná, jaká byla uplynulé čtyři roky,” uvedl Klaus mladší. Vzhledem ke svým zkušenostem by rád zamířil do školského výboru. Parlamentní matadoři však podle něj už mají funkce rozdělené.

S předsedou strany Petrem Fialou Klaus mladší po volbách krátce hovořil a podle svých slov spolu mají přátelský vztah. Uvedl však, že je možné, že Fiala začal naslouchat hlasům, které oba politiky staví proti sobě. „Přišel mi lehce podrážděný po výsledku voleb,” řekl Klaus mladší.

Reklama

Doporučované