Hlavní obsah

Olympijská láska na dálku. Trenér Razým nervózně fandí svojí partnerce a svěřenkyni

Vladislav Razým je trenérem i partnerem olympioničky Kateřiny Berouškové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Olympijskou premiéru má za sebou v letošním roce běžkyně na lyžích Kateřina Beroušková. Bedlivě její výkony sleduje Vladislav Razým, její partner a současně i trenér. V Jižní Koreji závodí také jeho bratr Aleš, ten už se účastnil ZOH ve Vancouveru i Soči.

Článek

Vladislav Razým přiznává, že nervozita je u něj veliká. Závody sleduje doma v Chotíkově u Plzně, pustí si také počítač, aby mohl sledovat i průběžné časy závodníků.

„S tím se dá bojovat těžko. Nervozitu ovlivňují především očekávání,” zamýšlí se Vladislav Razým. Jinými slovy, pokud závodník není zrovna ve formě, očekávání nejsou. Může jen překvapit.

Sám skončil s aktivní závodnickou kariérou před dvěma lety, poslední tři roky se ale už zaměřoval na trénování. Nyní má na starost i skupinu dorostenců, pomáhá i svému bratrovi.

Oba běžci na lyžích do Pchjongčchangu odlétali víc než týden před svými prvními závody. Jako jedni z prvních. Hlavní část jejich přípravy tvořil náročný seriál závodů Tour de Ski. „Kačka absolvovala i závody světového poháru ve slovinské Planici. Tam dokázala podruhé v sezoně bodovat,” líčí třicetiletý Razým.

Reklama

Doporučované