Hlavní obsah

Olympijská vítězka i slavný komik mají covid. Vyzývají k očkování

Foto: Profimedia.cz

Americký komik a herec Chris Rock ve čtvrté řadě seriálu Fargo.

Reklama

Známý komik nebo olympijská vítězka během víkendu oznámili, že se nakazili covidem-19. Před nemocí varují a vyzývají k očkování. Spojené státy ale aktuálně žijí kauzou šíření dezinformací o očkování ze strany známé raperky.

Článek

Komik Chris Rock v neděli oznámil, že měl pozitivní test na nákazu covidem-19. Mimo jiné oblíbený herec, který se v poslední době objevil v seriálu Fargo nebo hororovém snímku Spirála strachu, všem váhajícím Američanům vzkázal, aby se co nejdříve nechali naočkovat. „Právě jsem zjistil, že mám covid, věřte mi, že tohle nechcete. Nechte se očkovat,“ napsal Rock na svém twitterovém účtu.

Rock už dříve v pořadu NBC Tonight Show uvedl, že je očkovaný jednodávkovou vakcínou od společnosti Johnson & Johnson. „Předběhl jsem řadu. Bylo mi to jedno, využil jsem toho, že jsem celebrita,“ vtipkoval Rock v rozhovoru s moderátorem Jimmym Fallonem.

Rock svůj tweet publikoval na konci týdne, kdy velké kontroverze vyvolal příspěvek na stejné sociální síti od raperky Nicki Minaj. Rodačka z Trinidadu, kterou na síti sleduje 22 milionů uživatelů, na svém Twitteru zpochybnila bezpečnost vakcín proti covidu-19.

Minaj uvedla, že kamarádovi jejího bratrance na Trinidadu po aplikování vakcíny otekly genitálie a je po očkování impotentní. Kvůli tomu pak měla jeho snoubenka zrušit plánovanou svatbu. Její tvrzení ale odmítla místní vláda, která podle svého vyjádření žádný takový případ nezaznamenala, uvádí BBC.

Konzultaci ohledně tématu očkování pak raperce nabídl přímo Bílý dům. Právě úřad amerického prezidenta v posledních dnech hledá způsoby, jak nejlépe vyvracet dezinformace o vakcínách proti covidu-19, ve své očkovací kampani chce spoléhat právě na známé osobnosti. Minaj už dříve uvedla, že se nenechá očkovat, protože „nemá pocit, že byl proveden dostatečný výzkum“ ohledně vakcín.

V pondělí informoval deník The Guardian také o nákaze a hospitalizaci zlatá medailistky v plavání z Tokia. Australská plavkyně Madi Wilsonová uvedla, že se cítí „extrémně nešťastná“ poté, co musela být hospitalizována v Itálii kvůli nákaze covidem-19.

Ani ne dva měsíce poté, co po závodu na 4 × 100 metrů volným způsobem stála na nejvyšším stupni vítězů, musela plavkyně opustit akci International Swimming League v Neapoli. „Jsem nesmírně zklamaná a naštvaná, že nebudu moci závodit po boku svých soupeřek,“ napsala v neděli večer na svém Instagramu.

„Nedávno jsem měla pozitivní test na covid a včera jsem byla převezena do nemocnice k další péči a pozorování. I když jsem očkovaná dvěma dávkami a přijala jsem preventivní opatření, virus mě dostal,“ uvedla Wilsonová. „Bylo to šílených pár měsíců a věřím, že kvůli tomu, že jsem byla fyzicky a psychicky unavená, jsem mohla být náchylnější,“ dodala plavkyně.

„Cítím obrovskou smůlu, ale věřím, že je to obrovský budíček pro všechny,“ napsala také Wilsonová. „Covid je vážná věc, a když se nakazíte, zasáhne vás velmi tvrdě. Byla bych hloupá, kdybych neřekla, že nemám strach. Mám štěstí, že mám celou svou rodinu, přátele a lidi, kteří mě podporují,“ uvedla olympijská vítězka.

Reklama

Související témata:

Doporučované