Hlavní obsah

Opavský magistrát uzavřel všechna venkovní dětská hřiště

Foto: Shutterstock.com

ilustrační foto.

Reklama

Opavský magistrát uzavřel všechna venkovní dětská hřiště. Je jich celkem 40. Reaguje tak na současná vládní protiepidemická opatření, jejichž cílem je co nejvíce snížit mobilitu obyvatel.

Článek

Kontrolovat hřiště budou strážníci opavské městské policie, řekla mluvčí Opavy Lada Dobrovolná. Otevřena hřiště budou nejdříve 21. března.

„Jsme si vědomi, že tímto krokem přicházejí rodiče a děti o další možnosti pobytu na čerstvém vzduchu, ale současný vývoj situace ukazuje, že i společné skupinky na hřištích jsou velkým zdravotním rizikem,“ řekl primátor Opavy Tomáš Navrátil. Hřiště budou ohraničena páskou a informace o uzavření ještě dnes na místech instalují technické služby.

Podle náměstka Technických služeb města Opavy Martina Giráška se opatření týká 40 dětských a víceúčelových sportovních hřišť na území města. Později se podobné opatření dotkne i samostatných hřišť, která nejsou součástí takových areálů. Těch je ve městě 80. „Vývěskou o uzavření, nalepenou na provozní řád, a opáskováním bude opětovně zajištěn také skatepark v městských sadech a nedaleké workoutové hřiště,“ řekl Girášek.

Reklama

Doporučované