Hlavní obsah

Opavu spojí s Hradcem nad Moravicí nová cyklostezka za 13 milionů korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Opavu spojí s Hradcem nad Moravicí nová cyklostezka. Povede přes Otice a Branku u Opavy. Bude dlouhá víc než čtyři kilometry. Vyjde na 13 milionů korun. Stavět by se mělo koncem letošního roku.

Článek

Práce budou dokončeny do července 2021. ČTK to řekl Roman Konečný z tiskového odboru magistrátu.

První úsek dlouhý 760 metrů z Opavy do Otic je už hotový, nyní se dostaví 3,3 kilometru dlouhá druhá část. „Zejména v dnešní době je to velmi dobrá zpráva. Mám radost z toho, že naši občané, zejména pak rodiny s dětmi, dostanou další možnost na bezpečnou cykloturistiku, která je u nás velmi populární,“ řekl primátor Opavy Tomáš Navrátil (ANO). Podle něj nová trasa pomůže odlehčit přetíženou cyklotrasu z Opavy do Hradce nad Moravicí přes Kylešovice.

Cyklostezka bude začínat u koupaliště v Hradci nad Moravicí, pokračovat lokalitou Pod Hanuší, dále kolem zemědělského areálu v Brance u Opavy a přes původní polní cesty až k zemědělskému areálu v Oticích, kde po stávajících místních komunikacích naváže na existující úsek Otice-Opava vedoucí k Englišově ulici v Opavě. Jedná se o stavbu smíšené stezky pro cyklisty a chodce s asfaltovým povrchem.

Reklama

Doporučované