Hlavní obsah

Opilý cizinec na koloběžce srazil v centru Prahy ženu, nehodu natočila kamera

Opilý cizinec v centru Prahy srazil na koloběžce ženuVideo: Seznam Zprávy

 

Reklama

Cizinec nezvládl jízdu na sdílené koloběžce a na Václavském náměstí srazil ženu.

Článek

Opilý cizinec na koloběžce najel v centru Prahy do skupinky turistů. Jednu ženu zranil a srazil na zem. Srážku zachytily městské kamery. Při pochůzkové činnosti si hlídka strážníků všimla rozruchu, který se na Václavském náměstí kvůli srážce stal a ihned šla ženě na pomoc.

Osmatřicetileté ženě městská policie poskytla nezbytné zdravotní ošetření a zavolala záchrannou službu a dopravní policii.

Policie u čtyřiadvacetiletého cizince provedla orientační test, zda mladík není pod vlivem alkoholu. „Cizinec nadýchal přes 2 promile. Případem se bude nyní zabývat Policie ČR,“ napsala Městská policie hl. m. Prahy.

Počet nehod na sdílených koloběžkách podle statistik policie přibývá. V roce 2015 jich v Praze bylo 16, následující rok 19. V roce 2017 pak pražská Zdravotnická záchranná služba evidovala 20 nehod, následující rok 25. Letos záchranná služba zaznamenala 55 nehod.

Na jezdce na koloběžce přitom zákon pohlíží stejně jako na cyklistu. „Platí pro ně stejná pravidla jako pro všechny ostatní cyklisty,“ napsala na Facebook pražská policie.

Reklama

Související témata:

Doporučované