Hlavní obsah

Oslavy 100 let skautingu v Uherském Hradišti vyvrcholí pochodem a výstavou

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Oslavy 100 let skautingu v Uherském Hradišti vyvrcholí v pátek 1. října skautským pochodem centrem města a vernisáží v kině Hvězda.

Článek

Zhruba stovka skautů a skautek by se měla v pátek sejít na uherskohradišťském Mariánském náměstí, odkud v 16:00 vyrazí na trasu pochodu. Po zastávce u radnice na Masarykově náměstí zamíří jeho účastníci do kina Hvězda, kde je od 17:00 připravena slavnostní zahájení výstavy 100 let skautingu v Uherském Hradišti. „Na ní se návštěvníci dozvědí, co se v hradišťském skautingu událo za posledních 100 let, kdo všechno v Uherském Hradišti od roku 1920 do dneška oblékl skautský kroj a vzal za své heslo Buď připraven,“ uvedla za organizátory Klára Křížková.

Výstava plná historických fotografií zachycujících činnost skautů a skautek bude pro veřejnost otevřena do středy 20. října. V pátek 15. října skauti podle mediálního a programového pracovníka Městských kin Uherské Hradiště Jaromíra Orla provedou výstavou účastníky Noci na Hvězdě, jejímž tématem tentokrát bude právě skauting. „Všechny nocležníky bude čekat také ochutnávka skautských aktivit, povídání Jaroslava Hrabce, kvízové otázky a zajímavé hry,“ uvedl Orel.

Oslavy 100. výročí působení skautů a skautek na území města se konají kvůli pandemii koronaviru o rok později, než bylo původně plánováno. Připomenutí historie, ale také ukázka současné činnosti a sfouknutí 100 svíček na dortu, se uskutečnilo v sobotu 18. září na velkém skautském setkání, takzvaném jamboree, kmene Řvavých.

Reklama

Související témata:

Doporučované