Hlavní obsah

Ostravská univerzita chystá zábavný program pro malé i velké vědce

Univerzita Ostrava.

Reklama

Ostravská univerzita chystá na prázdniny aktivity pro malé i velké vědce. Na akci Léto s Ostravskou se zábavnou formou dozví informace o přírodě, světě kolem nich i vlastním těle a zdraví.

Článek

„Různé pokusy, hry, kvízy i praktické ukázky pobaví návštěvníky oblíbených míst a akcí v Moravskoslezském kraji,“ řekla mluvčí univerzity Lucie Fremrová. První akce se uskuteční už příští pátek a sobotu na Pustevnách.

„Program na Pustevny chystá Katedra studií lidského pohybu. Děti zapojí do pohybových soutěží o ceny a dospělým nabídne měření složení lidského těla s odbornou konzultací. Tematické aktivity pro děti budou mít také přírodovědci. S dětmi budou poznávat lesní zvěř a jejich obydlí. Děti, které zajímá laboratorní prostředí, si zde vyzkouší práci s pipetami a mikroskopy,“ uvedla Fremrová.

Ve středu 21. července mohou zájemci zavítat do ostravské zoo, kde budou moci pozorovat zvířecí stopy a prohlédnout si zvířecí chlupy pod mikroskopem. Prostřednictvím aplikace biologů z Přírodovědecké fakulty pak budou návštěvníci určovat různé druhy vážek.

Na přehradě Olešná se lidé 24. července budou moci naučit zásady správného vodního záchranářství a první pomoci, a to přímo od záchranářů z Lékařské fakulty Ostravské univerzity. Vyzkoušet si budou moci například i chirurgický steh. Akci Léto s Ostravskou v polovině srpna uzavře program při třineckém sportovním dni MajDay, kde aktivity připravili odborníci na lidský pohyb z Pedagogické fakulty. „Děti zapojí do množství sportovních her a soutěží a s dospělými proberou ideální poměry vody, tuku a svalů v těle,“ doplnila mluvčí. Všechny akce budou přístupné zdarma a program se bude konat vždy od 09:00 do 17:00. Návštěvníci na všech akcích musí dodržovat aktuálně platná hygienická pravidla.

Reklama

Související témata:

Doporučované