Hlavní obsah

Otevírá se největší obchodní centrum v Česku. Nakupování jako důkaz dobrých časů

Obchodní komplex na Chodově se stal největším v České republice. Jak se mu to povedlo, zjistíte ve videu.Video: Aleš Černý

 

Reklama

Největším nákupním centrem se nově stává pražské Centrum Chodov. Jak podle prodejní plochy, tak podle počtu obchodů.

Článek

Už řadu měsíců slýchávají Češi zprávy, jak roste ekonomika a spolu s ní i spotřeba domácností. Jedním z dokladů, že zažíváme dobré časy, které mimo jiné podporují utrácení, je fakt, že se od úterka mění žebříček velkých obchodních center.

Největším z nich se nově stane rozšířený komplex na pražském Chodově.

Přitom v Česku je už nyní podle údajů poradenské společnosti Cushman & Wakefield 103 obchodních domů a už dlouho se mluví o tom, že trh je přesycený. Když se těsně před poslední ekonomickou krizí otevíral jeden „obchoďák“ za druhým, ozývaly se hlasy, že to zdejší ekonomika neunese.

Tři sta obchodů, všechny pronajaté

Krize pak tento pohled prohloubila, ale i když řada nákupních center balancovala na pokraji krachu, současná dobrá nákupní nálada jim pomáhá přežít.

Těm silnějším potom umožňuje dokonce dál růst, právě otevřené centrum na Chodově je jedním z nich.  „Nyní máme tři sta obchodních jednotek a všechny jsou pronajaté,“ popsala ředitelka Centra Chodov Marcela Hrdličková.

Jaká je budoucnost českých obchodních center? Jak vypadá nový žebříček těch největších? A  jak to vypadá v nově rozšířeném Centru Chodov? Podívejte se ve videu v úvodu článku.

Reklama

Doporučované