Hlavní obsah

Pan Pivovar odchází. Pivovarnická jednička za něj hledá náhradu

Foto: Wikipedia.org

Carlos Brito.

Reklama

Největší světový pivovar Anheuser-Busch InBev začal v prostředí mimo firmu hledat nového šéfa. Ten dosavadní, Carlos Brito, podnik vedl 16 let.

Článek

Informoval o tom list Financial Times (FT) s odvoláním na obeznámené zdroje. Společnost odmítla zprávu komentovat.

Brito za svého vedení dohlížel na sérii fúzí, ze kterých dva brazilští a jeden belgický výrobce nápojů vyšli jako gigant světové váhy. Podle zdrojů britského ekonomického listu podnik AB InBev bere při výběru do úvahy pouze jediného interního kandidáta, a to Michela Doukerise, který vede jeho severoamerickou divizi.

Brito je do procesu zapojen a plánuje příští rok z funkce odstoupit. Je ale též možné, že bude společnost řídit dál, pokud se náhrada nenajde. V opačném případě se počítá s tím, že se po odstoupení stane členem správní rady, uvedly zdroje FT.

Pivovar AB InBev, který mimo jiné vaří piva Stella Artois, Corona či Budweiser, při výběru nového šéfa spolupracuje s poradenskou firmou Spencer Stuart, napsal list FT.

Dosud největším úspěchem Carlose Brita, který pochází z Brazílie, bylo převzetí největšího konkurenta, společnosti SABMiller, za více než 100 miliard dolarů (2,24 bilionu Kč).

Reklama

Doporučované