Hlavní obsah

Pardubice vyčlení byty pro bezdomovce v karanténě

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Pardubice vyčlení několik městských bytů pro bezdomovce, kteří budou muset jít do karantény. Stanové městečko jako na jaře kvůli nadcházející zimě už stavět nebude.

Článek

„Bude k dispozici několik městských bytů v jednom z domů v Husově ulici. Lidé bez přístřeší tam stráví případnou karanténu. Stanové městečko se stavět nebude, za prvé nebylo moc využívané, za druhé bude zima,“ řekl mluvčí radnice Radim Jelínek.

Pardubice ho postavily v dubnu v lokalitě U Trojice, kde bylo 25 jednomístných stanů. Pořízení vybavení a tříměsíční fungování stálo tři miliony korun.

Předtím lidé bez přístřeší byli v karanténě v bytech na Pernerově náměstí u vlakového nádraží. Mohli tam být i pozitivně testovaní nebo lidé, kteří byli v karanténě a policie je vykázala kvůli domácímu násilí. Noclehárna pro bezdomovce bez příznaků nemoci covid-19 provizorně fungovala v areálu Na Staré poště.

K dnešnímu dni je aktuálně nemocných v Pardubickém kraji 1667 lidí. Od jara se nákaza prokázala u 3307 osob. V souvislosti s nákazou zemřelo 31 lidí.

Reklama

Doporučované