Hlavní obsah

Pardubický kraj plánuje rozšířit prostory Léčebny dlouhodobě nemocných v Rybitví

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Pardubický kraj plánuje rozšíření prostor Léčebny dlouhodobě nemocných v Rybitví na Pardubicku. Díky nové přístavbě pro administrativní činnosti by pacienti měli mít větší komfort.

Článek

Snížil by se jejich počet na pokojích v budově A maximálně na čtyři. „V současné době máme třeba šest pacientů na pokojích, a vzhledem k tomu, s čím tam leží, jsou třeba nepohybliví a je nutné jim zajistit hygienu, je opravdu nekomfortní mít tolik lidí na pokoji,“ řekla náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková (STAN).

V první etapě by se měla postavit nová budova, kam by se přesunula administrativa léčebny. V uvolněných prostorách v prvním nadzemním podlaží by po rekonstrukci vzniklo ubytování asi pro 24 pacientů. Díky tomu by se jejich počet na pokojích snížil. „V nových ubytovacích prostorách předpokládáme umístění pacientů s nejtěžším zdravotním handicapem,“ uvedla Matoušková.

Na projekt chce hejtmanství získat dotaci z evropského programu React EU. Celkové výdaje včetně vnitřního vybavení, například postelí,matrací, resuscitačních lůžek, transportních vozíků a přístrojů se odhadují na 91 milionů korun, z toho by mělo 80 milionů korun pocházet z evropského příspěvku.

Reklama

Doporučované