Hlavní obsah

Parkoviště u slánské 1. základní školy bude bezpečnější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Parkoviště u slánské 1. základní školy bude bezpečnější, město chystá letos v létě jeho úpravu. Nebezpečné chaotické situace zde vznikaly například při příjezdu autobusů a zároveň většího množství rodičů se žáky.

Článek

Poblíž přibudou i nové autobusové zastávky. ČTK to dnes řekl starosta Slaného Martin Hrabánek (ODS). Práce na parkovišti a jeho okolí potrvají přibližně dva měsíce. „Snažíme se to naplánovat na období prázdnin,“ uvedl starosta. Na parkovišti vznikne průjezdný pruh a parkovací místa v režimu Kiss and Ride, tedy právě pro případ, kdy vůz zastaví, dítě vystoupí a rodič hned plynule odjede. Z celkem 47 parkovacích míst jich bude v režimu kiss and ride osm.

Počítá se též s budováním chodníku a obnovou osvětlení. Náklady dosáhnou přibližně tří milionů korun, v částce není zahrnutá stavba zastávek, na kterou se nyní ještě chystá projekt.

Podle původních plánů měly autobusy zajíždět na parkoviště. Po setkání na místě se zástupci města rozhodli, že autobusy budou zastavovat jinde, poblíž sídla společnosti Slavos.

Reklama

Doporučované