Hlavní obsah

Pes na Petříně vážně zranil chlapce. „Lituji toho,“ řekl policii muž, který ho venčil

Foto: Seznam Zprávy

Pohled z Petřínských sadů na Prahu. (ilustrační foto)

Reklama

aktualizováno •

Muž, který zvíře nevnčil, od incidentu utekl, po zveřejnění reportáží se přihlásil na policii sám.

Článek

Pes napadl ve čtvrtek kolem poledne chlapce, který byl s matkou na procházce v parku pod petřínskou rozhlednou. Muž, který psa vedl, potom utekl, aniž vážně zraněnému dítěti pomohl.

„Majitel ihned po incidentu z místa činu utekl směrem k restauraci Nebozízek a dále k takzvané Hladové zdi, aniž by sečkal na policisty,“ sdělil v pátek mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Po zveřejnění reportáží se muž sám policii přihlásil. Tvrdí ale, že není majitelem psa, prý ho jen venčil

„Muž nebyl majitelem psa, pouze ho venčil a jeho jednání si nedokáže vysvětlit. Celé události lituje,“ uvedl dnes Rybanský.

Dítě muselo být podle policie po napadení převezeno do nemocnice s mnohočetnými poraněními. „Chlapec utrpěl velmi vážná poranění. Byl v kritickém stavu, ale při vědomí převezen do motolské nemocnice,“ řekla serveru iDnes.cz mluvčí pražské zdravotnické záchranné služby Jana Poštová.

Podle mluvčího policie je nyní chlapec po operaci v umělém spánku.

Policisté událost vyšetřují pro podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Zatím ale nikoho neobvinili. „I nadále probíhají standardní úkony tohoto řízení, například výslechy svědků, a čekáme na výsledky znaleckých zkoumání,“ doplnil mluvčí policie.

Reklama

Doporučované