Hlavní obsah

Pila Javořice ve Ptení bude mít vlastní testovací centrum

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Vlastní testovací centrum zprovozní příští týden Pila Javořice ve Ptení, aby mohla své zaměstnance průběžně testovat na nákazu covidem-19. Testovací centrum bude fungovat v areálu pily, která zaměstnává zhruba 180 pracovníků.

Článek

Pila Javořice patří mezi největší zpracovatele dřeva v Česku. Testovací centrum bude zřízeno v ordinaci závodní lékařky. Otevřeno bude ve čtvrtek odpoledne, kdy už bude mít pila k dispozici dostatek testovacích sad. Podrobnosti k provozu budou zveřejněny příští týden po otevření testovacího centra. V předchozích týdnech firma Pila Javořice testovala své zaměstnance pomocí externí firmy.

Strojírensko-metalurgický podnik Unex v Uničově na Olomoucku své zaměstnance zatím netestuje. „V případě, že vláda schválí povinné testování, jsme na to připraveni. Máme zdravotní středisko v areálu a jsme schopni testování zajistit. Jsou zde i jiné možnosti zajištění externí firmou, pokud by kapacita nestačila,“ řekl mluvčí Unexu Boris Keka.

Kvůli nákaze koronavirem či karanténě je nyní doma několik desítek zaměstnanců Unexu, což je podobný počet jako loni na jaře po propuknutí pandemie. „Nejsou žádné strmé nárůsty. Lidé se postupně vrací z karantény a není přímo ohrožena výroba a provoz,“ upozornil Keka.

V Unexu byla zavedena hygienická opatření jako dezinfekce, měření tělesné teploty, dodržování rozestupů a používání respirátorů a roušek. „Nejsme pásová výroba, takže můžeme lépe zajistit rozestupy,“ podotkl Keka.

Reklama

Doporučované