Hlavní obsah

Playback v autě, vzpomínka od Chinaski a písmeno F. Tak se sociální sítě loučí s Karlem Gottem

Foto: Repro: Seznam Zprávy

Karel Gott ve vzpomínce jeho přítele Pavla Steinera.

Reklama

Facebook, Twitter i Instagram se loučí s Mistrem. Sociální sítě doslova zaplavily videoklipy a fotografie Karla Gotta, stejně jako osobní vzpomínky.

Článek

Jednu z nejdojemnějších vzpomínek sdílel na svém Facebooku bývalý fotbalista Pavel Steiner. Video, ve kterém Karel Gott zpívá na „playback z rádia“, vzniklo při cestě na Slovensko.

Po sítích se také začalo šířit video ze včerejšího koncertu kapely Chinaski, která v Lucerně křtila novou desku. Skupina zahrála i jednu ze svých nejslavnějších písní – První signální – za potlesku zejména v části „až se dneska večer budu tvářit zas jak Karel Gott“.

Fotbalová Slavia, která ve středu večer hrála sledovaný zápas Ligy mistrů s Dortmundem, připomněla zesnulého zpěváka minutou ticha a písní Včelka Mája.

A do oběhu se dostal i starý záznam z televizního pořadu, ve kterém Karel Gott „zabrouzdal i do vod beatboxu“.

Sociální sítě zaplavila tradiční zkratka RIP, tedy odpočívej v pokoji. Nově se ale objevilo i písmeno F – které odkazuje na počítačovou hru Call od Duty. V ní se stisknutím klávesy F vyjadřuje úcta k mrtvému soupeři.

Foto: Seznam Zprávy

Písmeno F na sociálních sítích.

A nesmí chybět ani narážky na to, že Karel Gott pravidelně vyhrával anketu Zlatý slavík a již tradičně své vítězství komentoval slovy: To jsem opravdu nečekal.

Reklama

Doporučované