Hlavní obsah

Plíšková dostala za rozmlácený umpire tučnou pokutu, peníze pošle i na charitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Karolína Plíšková dostala za zkrat na turnaji v Římě pokutu.Video: Jakub Burian, AP

 

Reklama

Jde o šestimístnou částku, uvedl na Twitteru její manažer a partner Michal Hrdlička.

Článek

Česká tenistka Karolína Plíšková dostala za výbuch vzteku po prohraném utkání druhého kola turnaje v Římě od WTA pokutu.

V současnosti pátá hráčka světového žebříčku neudržela nervy na uzdě a raketou poničila umpire rozhodčí Marty Mrozinské. Plíškovou pobouřilo rozhodnutí sudích o autu. Bývalá nejlepší tenistka světa v zápase proti Řekyni Marii Sakkariové při třetím setu za stavu 5:5 a 40:40 zahrála jednoduchou smeč a poslala míček křížem k postranní čáře. Čárová i umpirová sudí ale zahlásily aut. Plíšková tak ztratila celý set a po skončení zápasu místo podání ruky rozhodčí několikrát udeřila raketou do umpirového křesla.

Plíšková se rozhodla pokutu od WTA přijmout a šestimístnou sumu zaplatit. Stejnou částku pak navíc pošle ze svého nadačního fondu na charitativní účely. Výše pokuty není známa, mělo by jít ale o částku v rozmezí 100-216 tisíc korun.

Pověst chladné hráčky je tak nejspíš definitivně pryč, což těší mimo jiné jejího mentálního kouče Mariana Jelínka. „Přiznám se, že jsem se pousmál. Nedávno jsme se o tom totiž bavili a radil jsem jí, že pokud to pomůže, tak ať jednou za čas rozmlátí raketu. V osobním životě také člověk občas práskne talířem a najednou se uklidní. Určitě to ale bude mít dohru,“ uvedl pro Seznam.

Podle Jelínka jí to ale může před blížícím se Roland Garros, na kterém bude obhajovat semifinálovou účast, pomoct. „Určitě si to spolu ještě celé rozebereme. Třeba něco prasklo a teď naopak dojde k ustálení na té pravé míře, která je k vrcholovému sportu potřeba,“ dodává Jelínek.

Druhý grandslam sezony a zároveň antukový vrchol, slavné Roland Garros, startuje v Paříži už 21. května. Plíšková na French Open loni prošla až do semifinále.

Video: Na výbuch Plíškové jsem čekal, říká její mentální kouč Marian Jelínek

Video: Jakub Burian, AP

Reklama

Související témata:

Doporučované