Hlavní obsah

Plzeňský Daikin přijme ke 2200 pracovníkům dalších 200 kmenových

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Plzeňský Daikin Industries, výrobce klimatizačních jednotek pro domácnosti s téměř 2200 zaměstnanci, přijme až 200 kmenových pracovníků na základní pozice operátorů i inženýry do výroby a programátory.

Článek

Jedna z největších firem v Plzeňském kraji, která trvale funguje v třísměnném provozu, funguje i v koronavirové krizi naplno. „Podnik chce získat nové pracovníky, které bylo dříve obtížné najít kvůli rekordně nízké nezaměstnanosti,“ řekl Tomáš Matoušek z personálního odboru. Zaměřuje se na lokální kandidáty.

„Výrobu jsme ani v době nouzového stavu nezastavili a jedeme až na tři směny. Počet směn bude asi o malinko nižší, protože se reálně na světových trzích neprodává tolik, hlavně v zemích hodně zasažených virem jako Španělsko, Itálie a Francie. Ale zatím výrazné omezení výroby nenastalo,“ uvedl Matoušek. Firma už minulý týden začala naplno s nábory pracovníků. Pohovory běží každý druhý den a od 1. června nastoupí 15 lidí.

Ryze exportně orientovaný podnik loni vyrobil přes dva miliony klimatizačních jednotek, zejména vnitřních. Letos měl podle správního ředitele Jan Vocha v plánu přibližně stejný počet.

Aktuálně má přes 1400 kmenových a 750 agenturních zaměstnanců, tedy 35 procent, přitom ještě před rokem měla 60 procent agenturních. Daikin se teď snaží posilovat počty vlastních lidí. Podle Vocha je to pozitivní zpráva pro lidi, kteří přijdou o práci.

Podnik má od začátku března do konce července hlavní výrobní sezonu, od srpna produkce klesá. Daikin před měsícem zvýšil mzdy průměrně o šest procent. Svým lidem přidává v dubnu pravidelně, loni sedm procent. Dlouholetým zaměstnancům se prodlouží dovolená až na 28 dnů. Pracovníci, kteří jsou u firmy přes pět let, dostanou k současným 25 dnům jeden navíc, pracovníci zaměstnaní více než 15 let získají další tři dny volna. Roční docházkový bonus je 5000 korun, 15 000 korun dostávají zaměstnanci působící ve firmě přes 15 let. Firma dále zvýšila o třetinu počet bodů na sportovní a kulturní aktivity na 4800 Kč ročně. Novým kolegům poskytne náborový bonus až 20 000 korun.

Reklama

Doporučované