Hlavní obsah

Po Babišovu synovi loni pátrala policie. Měla podezření na únos

Policie měla podezření, že Andreje Babiše mladšího někdo loni unesl. Kriminalistům se dostal do rukou e-mail nasvědčující únos neznámým pachatelem.

Reklama

Článek

Kriminalistický ústav v minulém roce obdržel podezřelý e-mail. Podle serveru Neovlivni.cz ho napsal Andrej Babiš mladší. V korespondenci se syn současného premiéra zmiňoval, že ho někdo drží proti jeho vůli na Ukrajině a nutí ho dělat věci, které nechce.

Policie netuší, proč elektronická korespondence přišla zrovna na Kriminalistický ústav, protože jeho náplní je vědecká činnost a poskytování znaleckých stanovisek. Na webových stránkách policie je ale ústav v kontaktech uvedený na prvním místě jako specializovaný útvar. Příslušníci ústavu proto předali případ kriminalistům z obvodního ředitelství pro Prahu 1.

Premiérovo Čapí hnízdo. Dva zdroje z Bruselu popsaly obsah zprávy OLAF.Video: Radek Nohl

Z následného šetření vyplývá, že e-mail byl odeslán z mobilního telefonu, skutečně patřícímu Andreji Babišovi mladšímu, píše Neovlivní.cz. Policie po zjištění okolností kontaktovala právníky Babišovy rodiny a chtěla po nich, aby jí dali premiérova syna k telefonu. Chtěli si ověřit, že je v pořádku. Právníci to odmítli a namísto toho zaslali na ředitelství policie fotografii Andreje Babiše mladšího s jeho matkou, jak v Bratislavě drží v ruce noviny s aktuálním datem. Advokáti následně kriminalisty ujistili, že s premiérovým synem je všechno v pořádku.

Policie uzavřela případ s tím, že nic nenasvědčuje trestnému činu a přestala se jím zabývat.

Jestli se policii nakonec podařilo kontaktovat přímo Andreje Babiše mladšího, to ve svém vyjádření neuvedla. Syn premiéra je mimo jiné téměř tři čtvrtě roku stíhaný v kauze Čapí hnízdo.

Reklama

Doporučované