Hlavní obsah

Po sérii testů vystřelila KLDR další rakety do Japonského moře

Foto: Youtube.com

Fotografie ze schůzky mezi americkým prezidentem Donaldem Trumpem a severokorejským vůdcem Kim Čong-unem v roce 2018 v Singapuru.

Reklama

KLDR v posledních týdnech uskutečnila již několik raketových testů. Zřejmě tím reaguje na vojenské cvičení USA a Jižní Koreje.

Článek

Severní Korea vypálila další dvě rakety do Japonského moře. Informovaly o tom zpravodajské agentury s odvoláním na jihokorejskou armádu, v posledních týdnech uskutečnila několik raketových testů.

V posledním případě podle jihokorejské armády zřejmě šlo o balistické rakety krátkého doletu. Vypáleny byly z východního pobřeží KLDR a po překonání zhruba 400 kilometrů dopadly do moře, napsala agentura AP.

Pchjongjang nynější raketové testy označuje za reakci na společné vojenské cvičení USA a Jižní Koreje, které se koná tento měsíc. Podle jihokorejské armády je velmi pravděpodobné, že KLDR bude v odpalování raket pokračovat, píše agentura Reuters.

Americký prezident Donald Trump v pátek uvedl, že dostal „velmi krásný“ dopis od severokorejského vůdce Kim Čong-una. Dodal, že očekává, že se s Kimem brzy sejde k dalšímu jednání o demilitarizaci Korejského poloostrova.

Trump nenaznačil, kdy by se příští schůzka mohla konat. Oba státníci se od loňského roku sešli už třikrát, ale pokrok v jednání byl jen skromný.

Reklama

Doporučované