Hlavní obsah

Po střelbě na izraelské ambasádě v Ammánu zemřel druhý Jordánec

Po střelbě na izraelské ambasádě v Ammánu zemřel druhý JordánecVideo: AP

 

Reklama

Zraněni zůstávají další dva lidé, včetně jednoho Izraelce, jehož stav je podle médií nestabilní.

Článek

Po nedělní střelbě na izraelské ambasádě v jordánském hlavním městě Ammánu zemřel i druhý Jordánec. Svým těžkým zraněním podlehl v nemocnici. Kromě něj byli zraněni ještě dva další lidé. První Jordánec zemřel přímo na místě. Není jasné, zda do útoku byli zapojeni, ani jak ke střelbě došlo.

Policie v neděli sdělila, že před střelbou vstoupili na pozemek izraelské ambasády dva Jordánci pracující pro nábytkářskou firmu.

Policie po střelbě uzavřela čtvrť na západě města, kde se izraelský úřad nachází. Izrael vydal zákaz poskytování informací týkajících se incidentu a zatím ho veřejně nijak nekomentoval.

Incident se odehrál v době zvýšeného napětí mezi Izraelem a Palestinci kvůli sporu o nová izraelská bezpečnostní opatření na Chrámové hoře v Jeruzalémě, která Palestinci odmítají.

Proti izraelskému zavedení detektorů na kov, které mají palestinským radikálům zabránit ve skladování zbraní na jejich posvátných místech, v pátek v Ammánu protestovaly tisíce Jordánců. Mnozí z Jordánců jsou palestinského původu.

Reklama

Související témata:
Ammán

Doporučované