Hlavní obsah

Po vyřazení Němců se na národní tým snáší kritika ze všech stran

Kromě samotných Němců zaskočil výsledek 2:0 proti Korejcům celý fotbalový svět.

Reklama

Německo nezvládlo boj o všechno a podlehlo reprezentaci Jižní Korey 2:0. Po překvapivém výsledku se museli s šampionátem rozloučit. Šokující vyřazení jednoho z největších favoritů celého mistrovství světa komentuje celý svět.

Článek

Bývalý fotbalista Gary Lineker přispěchal s opravou své poučky o fotbale a soustavných výhrách Němců v tomto sportu. „Fotbal je jednoduchá hra. Dvaadvacet chlapů se 90 minut honí za jedním míčem a nakonec ne vždy vyhrají Němci.” Lineker také doplnil, že minulá verze o soustavném triumfu Němců je minulostí.

Německý deník Bild své hráče rozhodně také nešetřil. K fotce autobusu plného zdrcených hráčů napsal: „Modrý autobus národního týmu odjíždí ze stadionu po největším hanobení německé historie na mistrovství světa - před úplně nejistou budoucností.”

Stan Collymore, hráč s třemi starty v národním týmu Anglie a někdejší nejdražší anglický hráč, se na sociální síti Twitter vyjádřil beze slov. K fotce argentinského poloboha Diega Maradony ze včerejšího utkání Argentiny s Nigérií přidělal hlavu německé kancléřky Angely Merkelové.

S historickou připomínkou demonstroval působení Němců na šampionátu ruský novinář Slava Malamud: „Německo táhne do Ruska, to nekončí dobře.”

Vyjádřil se i přímý aktér jedné z největších katastrof německého sportu v poslední době Mats Hummels, stačilo mu jedno slovo: „Sorry.”

Reklama

Doporučované