Hlavní obsah

Podívejte se. Vyhlášený dálniční motorest je na troud, chytil od sazí v komíně

Ráno po požáru motorestu Čtyři kameny už z objektu zbyly jen trosky (video: Jan Stránský, Seznam Zprávy).Video: Jolana Humpálová

 

Reklama

Jen ohořelé rozvaliny věhlasného motorestu Čtyři kameny zbyly v neděli ráno u dálnice z Prahy na Liberec. Nedávno přestavěnou kolibu požár zcela zničil. Důvodem bylo vznícení sazí v komíně.

Článek

Lidé s fotoaparáty a mobilními telefony se v neděli ráno srocovali u motorestu Čtyři kameny na dálnici D10 nedaleko Hlavence u Prahy. Jejich pozornost přilákal obrovský sobotní a noční požár dřevěné koliby. Ráno už zbyly z mohutné stavby jen očouzené trosky. Do některých místností se propadly stropy a jsou zcela zničené.

Dřevěná koliba s šindelovou střechou byla před časem postavena na místě původního motorestu známého z filmu Vrchní, prchni! s Josefem Abrhámem v hlavní roli. Příčinou sobotního požáru motorestu u dálnice D10 nedaleko Hlavence u Prahy bylo vznícení sazí v komíně, zjistili dnes vyšetřovatelé. Hasiči požářiště stále hlídají, večer ho předají majitelům.

"Došlo ke vznícení sazí v komínovém tělese, následně se požár rozšířil na střechu a celou budovu," uvedl pro ČTK mluvčí krajských hasičů Petr Svoboda. Případem se bude dál zabývat policie. "Bude zjišťovat, kdy tam byl kominík, zda měl ten komín revizi a podobně," řekl Svoboda.

Oheň budovu výrazně poničil, zachránit se nepodařilo ani vybavení. Škodu hasiči odhadli na 30 milionů korun. "Prakticky se nepodařilo nic moc zachránit," uvedl mluvčí.

Podívejte se v úvodu článku na video z nedělního rána.

Reklama

Doporučované