Hlavní obsah

Pohádkové peníze v Rusku, nebo nejistá šance hrát NHL? Český reprezentant vysvětluje, co je víc

Hokejista Lukáš Radil dal přednost nejistému angažmá v NHL před ruskou ligou. Proč? Podívejte se na rozhovor.Video: Adam Sušovský

 

Reklama

Lukáš Radil hrál za reprezentaci na mistrovství světa i olympiádě. V 27 letech mohl v Rusku pobírat luxusní peníze. Místo toho se jako spousta dalších vydává za nejistým angažmá do Ameriky, kde si také nemusí vydělat prakticky vůbec nic. „Ta šance za to stojí,“ říká v rozhovoru pro Seznam.

Článek

Když před dvěma lety na dovolené v Kalifornii poprvé v životě viděl zápas NHL naživo, byl ohromený. A hlavně si vůbec neuměl představit, že by jednou za San Jose Sharks mohl hrát. Ta šance teď přišla a český reprezentant Lukáš Radil neváhal: „Jdu do Ameriky. Chci vidět, jak se dělá hokej na nejvyšší úrovni,“ říká v rozhovoru pro Seznam.

Se San Jose podepsal dvoucestnou smlouvu v té nejnižší možné hodnotě. Vydělá si „jen“ 750 tisíc dolarů (zhruba 15 milionů nezdaněných korun). A to jen v případě, že se udrží v prvním týmu. Pokud jej Sharks pošlou do nižší AHL, mzda mu pokryje jen náklady na život.

V Rusku si přitom vybudoval pozici hokejisty, který by si vydělal podstatně víc. „V určitých chvílích je NHL víc než peníze. Já to tak mám. A jestli se mi podaří tam prorazit, tak by to bylo super,“ říká Lukáš Radil.

Reklama

Doporučované