Hlavní obsah

Policie v Londýně zajistila poblíž významných dopravních uzlů balíčky s výbušninami

Foto: Jordan Milne/Sky News

Vlakové nádraží Waterloo bylo jedním ze třech objektů, kde se podezřelé balíčky vyskytly.

Reklama

Obálky nalezené například u letiště Heathrow a na jiných místech obsahovaly malá podomácku vyrobená výbušná zařízení, informovala televize Sky News s odkazem na britskou protiteroristickou policii.

Článek

Policisté zasahovali kvůli podezřelým balíčkům v domě nedaleko letiště Heathrow, na letišti London City Airport a na stanici metra a vlakovém nádraží Waterloo. Podle Sky News policisté potvrdili, že na všech třech místech zajistili balíčky s malými výbušninami.

Britská televize zároveň uvádí, že obálky pachatel nebo pachatelé zaslali do administrativních budov, neumístili je tak do míst, kde se pohybují cestující.

Zařízení umístená v obálkách formátu A4 se podle prvních informací po otevření samovzněcují, uvedla policie v prohlášení. Velení protiteroristické policie podle prohlášení vyšetřuje incidenty jako sérii vzájemně propojených událostí.

Podle Sky News se do vyšetřování zapojila také irská policejní jednotka Garda Síochána. Na obálkách jsou irské známky.

K prvnímu podezřelému balíčku policisty přivolali pracovníci letiště London City Airport krátce před desátou hodinou dopoledne. Jeden ze zaměstnanců obálku podle Sky News otevřel a ta se mu vznítila v rukou. Podle svědectví byl oheň způsobený zařízením v obálce velmi slabý a spálil pouze část obálky. Na stanici Waterloo a letiště Heathrow byli policisté přivoláni mezi 11:40 a 12:10 tamního času.

Letiště Heathrow je podle zpráv z policejního tábora v bezpečí, situace na dalších dvou místech je stále předmětem dalšího šetření.

Na letišti London City Airport byla podle televize evakuována jedna z budov zaměstnanců, šlo o předběžné opatření, na provoz letiště ale neměl zásah vliv. Stejně tak nedošlo k omezení provozu vlaků a metra na stanici Waterloo.

Reklama

Doporučované