Hlavní obsah

Policie v USA uvolnila video s hvězdným hercem. Zatkli ho za opilství, rasisticky vyřvával

Herec Shia LaBeouf rasisticky urážel policisty (video: Savannah-Chatham Metropolitan Police Department/AP).Video: Nela Vejvodová

 

Reklama

Herec Shia LaBeouf, známý například díky filmu Transformers, má na kontě další problém se zákonem. Opilý se dožadoval cigarety od neznámého muže. Když dostal odmítavou odpověď, začal mu sprostě nadávat. Incident skončil až v nedalekém hotelu, kam Shia utíkal před policií.

Článek

Hvězda filmu Transformers Shia LaBeouf byl ve Spojených státech zatčen. Policie ho ve státě Georgia obvinila z výtržnictví, veřejného opilství a obstrukcí. Zadržen byl ve čtyři hodiny ráno, na kauci ve výši 3 500 dolarů (80 tisíc korun) ho policie propustila o sedm hodin později.

Magazín TMZ napsal, že LaBeouf měl zcela opilý přistoupit k neznámému člověku, od kterého chtěl cigaretu. Dostal ale odmítavou odpověď a začal sprostě nadávat, a to před přihlížejícími dětmi a ženami. Před policií poté utekl do blízkého hotelu, kde ho nakonec zatkla. Jednomu z policistů - černošskému důstojníkovi - řekl, že půjde do pekla kvůli barvě své kůže. Obviňoval policisty, že ho zatkli, protože je bílý.

Herec se za své činy omluvil a uznal, že bojuje se závislostí. Ve zprávě, kterou ve středu zveřejnil na Twitteru, uvedl: „Hluboce se za své chování stydím a nemám pro to žádné ospravedlnění.”

Herec měl potíže se zákonem už několikrát. Naposledy to bylo v lednu letošního roku po protestu proti Donaldu Trumpovi.

Podívejte se na video ze silniční kontroly, při které policie zatkla golfistu Tigera Woodse.

Video ze silniční kontroly Tigera Woodse. Policie ho zatkla. Video: Josef Mačí

Reklama

Související témata:

Doporučované