Hlavní obsah

Policie zadržela muže, který v Liberci pohlavně zneužil dítě

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Liberečtí kriminalisté zadrželi 24letého muže a obvinili ze zločinu pohlavního zneužití, v případě malého chlapce ve stadiu pokusu a v případě nezletilé dívky z dokonaného skutku.

Článek

Muž je stíhán vazebně.

Muž v liberecké čtvrti Harcov v neděli 6. září kolem 17:00 nejprve oslovil malého chlapce. Podle Balákové se ho zeptal, zda mu s něčím pomůže, aniž by svoji prosbu specifikoval. „Hoch se ho ale bál a hned od něj utekl. Se svým zážitkem se pak svěřil kamarádům a jednomu dospělému muži, který nám událost ohlásil,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

O hodinu později ve stejné lokalitě potkal u místního lesíka nezletilou dívku a pod smyšlenou záminkou ji vlákal dál do lesa. „Z jeho spárů ji zachránila 41letá místní žena. Ta si všimla, že téhož dne postával na sídlišti a jeho vzezření v ní vzbuzovalo nepříjemný pocit. Jakmile se později doslechla, že místního chlapce někdo obtěžoval, vzpomněla si na něj a začala ho na sídlišti hledat. Tak došla až do nedalekého lesíka, kde podezřelého překvapila ve chvíli, kdy sexuálně obtěžoval malou školačku,“ uvedla Baláková.

Žena podle ní muže okamžitě okřikla a on z místa činu utekl. „Děvčátko potom doprovodila domů a zavolala naši tísňovou linku 158. To, že se žena vydala podezřelého hledat, dívce velmi pomohlo. Byla totiž paralyzovaná strachem, a sama proto nebyla schopná mu jakkoliv odporovat,“ dodala Baláková.

Reklama

Doporučované