Hlavní obsah

Policistovi došly peníze na drogy. Začal je sám vařit

Foto: Policie ČR

Náčiní nalezené v bytě policisty.

Reklama

Státní zástupce obžaloval policistu, který podle vyšetřovatelů vyráběl metamfetamin a dovážel z Polska přípravky k jeho výrobě.

Článek

Příbramský policista letos v lednu a únoru vyrobil psychotropní látku metamfetamin a převážel ze zahraničí přípravky k jeho výrobě.

„Společně s jednou civilní osobou bez povolení z Polska dovezl svým osobním automobilem několik desítek balení léčivých přípravků obsahujících látku pseudoefedrin a následně se společně několikrát dopustili výroby metamfetaminu. Výrobě přihlížela druhá civilní osoba, která je taktéž uživatelkou drog,“ potvrdila Ivana Nguyenová, mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Ukázalo se rovněž, že je policista sám uživatelem drog. „Docházely mu peníze na jejich koupi, tak se učil drogu podomácku vyrobit. Při domovní prohlídce v policistově bytě jsme zajistili několik věcí k výrobě metamfetaminu i samotný metamfetamin. Na příslušníka byla již podána obžaloba pro přečin ‚nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy‘. V případě prokázání viny mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ dodala Nguyenová.

U dvou civilních osob byla taktéž podána obžaloba a to pro stejný přečin – u jedné ve formě spolupachatelství, u druhé ve stadiu pokusu.

Reklama

Doporučované