Hlavní obsah

Politici se po neshodě pustili do rvačky botami

Indičtí politici se poprali.Video: Tereza Brhelová, Reuters

 

Reklama

„Botová bitva” – tak nazvala indická média spor, ke kterému došlo minulý týden v jedné z vládních stran. Politici se kvůli projednávání projektu poprali.

Článek

Dva členové indické vládní strany se na stranickém jednání nepohodli. Spor se vyostřil natolik, že jeden z mužů na druhého zaútočil botou. Video se rvačkou se virálně rozšířilo po sociálních sítích.

„Tohoto incidentu lituji a cítím se špatně. To, co se stalo, naprosto odporuje mému normálnímu chování,” řekl iniciátor rvačky a člen indického parlamentu Sharad Tripathi agentuře Reuters.

Rakesh Singh Baghel, který Tripathimu rány botou oplácel fackami, se také omluvil.

Spor se odehrál v pátek na severu Indie ve státě Uttarpradéš. Na videozáznamu se objevuje člen parlamentu Tripathi, který si po neshodě se členem shromáždění Baghelem sundává botu a bije svého kolegu do hlavy. Politici se neshodli na jménech, které se mají objevit na základním kamenu pro projekt, který právě projednávali.

Celý incident vládní stranu Bharatiya Janata, jejímž členem je i premiér země Naréndra Módí, znemožnil. V zemi se totiž boty považují za něco nečistého a jejich použití jako zbraň je pro druhou stranu extrémně urážlivé.

Předseda strany pro Uttarpradéš M. N. Pandey médiím řekl, že oba účastníky incidentu předvolali do hlavního města Lakhnaú a povede se proti nim disciplinární řízení.

Reklama

Doporučované