Hlavní obsah

Strkal mi hlavu do záchodu, tvrdí bývalý pracovník nemocnice o nadřízeném

Záhady Josefa Klímy: Strkal mi hlavu do záchodu, tvrdí bývalý zaměstnanec hradecké nemocnice o svém nadřízeném.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zdeněk Hák, Pavel Kolínský a Stanislav Novák jsou bývalými zaměstnanci technického odboru Fakultní nemocnice Hradec Králové. Všichni z nemocnice odešli kvůli špatným vztahům na pracovišti.

Článek

Zdeněk Hák tvrdí, že problémy začaly, když do vedení technického odboru nastoupil Pavel Zeiner. To dosvědčují i další lidé, kteří se po pokusech situaci řešit rozhodli raději odejít.

Zeiner, bývalý policista, podle svých někdejších kolegů přistupoval k podřízeným jako k podezřelým a kdykoliv svou slabou kompetencí způsobil problém, bylo na pracovišti zle. Kdykoliv se ovšem podřízení obrátili na kontrolní orgány v nemocnici, bylo podle nich vyšetřování zameteno pod koberec. Poslední stížnost na vedoucího technického odboru ovšem podepsalo 18 lidí.

V červnu 2020 se nespokojení zaměstnanci obrátili na Státní úřad inspekce práce. Ten zahájil šetření a zjistil, že zaměstnavatel skutečně porušuje pracovněprávní předpisy. Na svého nadřízeného si stěžovali čtyři z pěti zaměstnanců.

Vedoucí odboru ovšem přišel na originální řešení, jak nemuset nic napravovat. Kam až může zajít řešení toho, co podřízení označují za šikanu na pracovišti, zjistíte v úvodní reportáži z pořadu Záhady Josefa Klímy. Obsahuje jak vyjádření Pavla Zeinera, tak i reakci hradecké nemocnice či Ministerstva zdravotnictví.

Reklama

Doporučované