Hlavní obsah

Potravinářská škola v Kroměříži vyučuje své studenty prezenčně i distančně

Foto: Jan Kozel

Ilustrační foto.

Reklama

Čtyři dny prezenčně a jeden den pomocí on-line výuky se začali vyučovat studenti Vyšší odborné školy potravinářské a Střední průmyslové školy mlékárenské (VOŠP a SPŠM) v Kroměříži.

Článek

„Škola je mezi vybranými, na kterých se ministerstvo školství snaží ověřit, jestli distanční výuka dokáže zabezpečit stejné výsledky jako prezenční forma,“ informovala pedagožka školy Soňa Pyšňaková. Potravinářská škola v Kroměříži je jednou ze dvou škol ve Zlínském kraji, které se experimentu účastní.

Škola byla vybrána na základě dobrých výsledků z distanční výuky za pandemie, uvedli zástupci školy. „Do projektu jsme zapojili všechny čtyři ročníky maturitního studia. Projekt budeme ve vybraných třídách realizovat v poměru čtyři dny v týdnu prezenční výuky a pátek distanční. Odezva ze strany žáků je zatím pozitivní,“ uvedl ředitel školy Michal Pospíšil.

Projekt se podle zástupců školy zaměřuje na obsah, metody i organizaci kombinovaného vzdělávání. Výstupy ukážou, zda takto lze dosáhnout stejných výsledků vzdělávání jako čistě prezenční formou. Do budoucna by kombinované studium mohlo představovat rozšíření vzdělávací nabídky škol. „Věřím, že s on-line výukou nebudou žádné problémy, máme s tím již bohaté zkušenosti. Rodiče nebudeme při výuce zatěžovat, ale chtěli bychom je poprosit o spolupráci při omlouvání absence a zabezpečení podmínek pro učení studentů,“ doplnil Pospíšil. Škola je podle něj připravená pomoci i s vypůjčením notebooků.

Cílem projektu ministerstva školství je ověřit, co pro školy i žáky přinese kombinace prezenční a distanční výuky přes internet. Potravinářská škola je jednou ze 72 škol v ČR, které byly do projektu vybrány a aktuálně má za sebou pár prvních týdnů v novém režimu. VOŠP a SPŠM Kroměříž je vyšší odborná a střední škola, která se zaměřuje na analýzu a technologie potravin. Nabízí dva maturitní obory a tři obory zakončené titulem DiS.

Reklama

Doporučované