Hlavní obsah

Pozvali si liberála Šídla do Krkonoš, aby z něj udělali konzervativce

Krkonoše, místo, kde každý podlehne kouzlu být offline.Video: Václav Dolejší, Jindřich Šídlo

 

Reklama

Už pátým rokem si čeští konzervativci zvou svého hlavního nepřítele, liberála Jindřicha Šídla, na svůj tábor na konci léta. A letos z akce oficiálně nazvané Letní škola Občanského institutu odjížděli s opravdu dobrým pocitem.

Článek

Pozorují, že jejich plán se daří a Šídlovy názory jsou čím dám víc zakonzervované. „Opravdu s radostí můžeme konstatovat, že postupně dochází k jeho proměně, jen si to zatím sám není ochoten připustit,“ všiml si Matyáš Zrno, jeden z organizátorů akce a šéfredaktor Konzervativní novin.

Někdy mají dokonce pocit - když zrovna autor pořadu Šťastné pondělí vzpomíná na krásná 90. léta - že se dílo podařilo.

Tedy, že se liberál Šídlo postupně proměňuje v zatvrzelého konzervativce, který odmítá rozumět dnešnímu světu, pořád vzpomíná na ten starý a snaží se bránit pokroku.

„Opět se potvrdilo, že konzervativec je liberál s dospívajícími dcerami,“ říká šéf Občanského institutu Roman Joch, jenž se označuje za tvrdého paleokonzervativce bojujícího třeba proti manželství lidí stejného pohlaví.

Co tam se Šídlem dělají? Podívejte se na reportáž, je součástí satirického pořadu Šťastné pondělí, který vysílá Televize Seznam každé pondělí ve 20:55.

Další díly Šťastného pondělí můžete sledovat zde. A můžete nás sledovat také na Facebooku nebo Twitteru.

Reklama

Doporučované