Hlavní obsah

Pozvánka do Rašilovovy ulice: Když se sejde jedenáct Rašilovů pod jednou střechou

Jak se zkouší do dvou, případně i do čtyř do rána? I o tom Saša Rašilov vypráví v bonusu k pořadu Moje místa.Video: Michal Bažant, Seznam Zprávy

 

Reklama

Saša Rašilov s manželkou Lídou pozval štáb Mých míst do kostelíka v Bratřejově, kde se vloni v létě vzali. A také každý tam, kde vyrostl. Lída do Lhoty u Vsetína, Saša na Zbraslav.

Článek

Sašova rodina se dobře hledá – bydlí totiž v Rašilovově ulici.

„Když se Zbraslav za socialismu připojovala k Praze, nikdo se nás na nic neptal, jednu jsme se probudili a zjistili jsme, že naše jméno je na cedulce ulice,“ vzpomíná Saša Rašilov.

Právě tady totiž ve 30. letech pro svou rodinu koupil dům prvorepublikový herec, po kterém jeho vnuk zdědil jméno. „Tehdy ještě nebyla regulace na Vltavě, tak dědeček, vášnivý rybář, mohl přecházet přes řeku. V takových těch vysokých rybářských holinách,“ vysvětluje Saša a má co dělat, aby udržel poskakující dvouletou dceru Marušku.

Dnes ve vile žije Sašova maminka, sestra, neteř a bratr Václav s celou rodinou, Saša se sem vrátil po letech v centru Prahy a na Vysočině, kde žil se svou první ženou Vandou Hybnerovou a dvěma dcerami.

Dědečka, který pořídil zbraslavský dům, herec zná jen z vyprávění a z filmů pro pamětníky – zemřel dávno před tím, než se Saša narodil. Dnes hraje na stejném jevišti: v Národním divadle. Štáb ale pozval na Letní shakespearovské slavnosti. Proč se na ně zkouší v noci, většinou až od deseti hodin? A jak se mu hraje v Zimní pohádce, v níž Shakespeare umístil Čechy na břeh moře? Podívejte se na video nahoře.

Premiéru pořadu Moje místa se Sašou Rašilovem a jeho blízkými Televize Seznam vysílá ve středu 9. října od 21 hodin. A jako vždy následují Intimní zpovědi.

Starší vydání obou pořadů najdete v archivu televizeseznam.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované