Hlavní obsah

Praha chce přesoutěžit některé ředitele organizací, Spojené síly jsou proti

Ilustrační foto.

Reklama

Vedení pražského magistrátu plánuje vypsat výběrová řízení na ředitele zdravotnických a sociálních organizací, kteří jsou ve funkci déle než šest let. V případě kultury s podobnou praxí začalo už v minulém volebním období.

Článek

Proti záměru se postavily koaliční Spojené síly pro Prahu (TOP 09 a STAN), stejně jako proti plánu zveřejňovat odměny ředitelů městských firem.

Loni v prosinci schválené pravidlo stanovuje, že každých šest let se bude v příspěvkových organizacích vybraných gescí konat výběrové řízení na ředitele bez ohledu na to, jestli je s tím současným vedení města spokojeno. Podle radní Mileny Johnové (Praha Sobě) to má za cíl zabránit stagnaci organizací a přinutit jejich vedení pravidelně stanovovat koncepce a vize.

Stávající ředitelé se podle radní budou moci samozřejmě do konkurzů rovněž přihlásit. „Dostanou příležitost obhájit svoji vizi a budou v obrovské výhodě, protože svoji organizaci znají,“ řekla. Na jednání rady, které se koná v pondělí, Johnová předloží návrh na vypsání výběrového řízení na ředitele Městské polikliniky Praha a Centra léčebné rehabilitace. Následovat bude podle ní na podzim zdravotnická záchranná služba a poté v letošním a příštím roce postupně sociální zařízení, jako jsou domovy pro seniory.

Proti záměru se postavily Spojené síly, které spolu s Prahou Sobě a Piráty tvoří pražskou koalici. Náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN) řekl, že jejich klub považuje pravidelné konkurzy za neúctu vůči loajálním městským zaměstnancům a v záměru spatřuje i praktické problémy. Loni schválený návrh se měl původně týkat všech příspěvkových organizací, po odporu převážně Spojených sil však nakonec zůstal omezen na gesce Johnové a oblast kultury, kterou má na starosti radní Hana Třeštíková (Praha Sobě).

Hlubuček řekl, že vypisování výběrových řízení bez konkrétního důvodu je „neúctou vůči lidem, kteří dlouhodobě pracují pro město“. Navíc podle něj byli ředitelé přijati na smlouvy na neurčito a není vhodné to zpětně měnit. Dodal, že výběrová řízení budou znamenat velkou administrativu navíc a v některých organizacích se dá očekávat odpor zaměstnanců proti možnému odvolání ředitele. Zmínil také, že to může být nástrojem, jak na místa snáze dosadit lidi spřízněné s politiky. Johnová kritiku odmítla s tím, že nejde o nic nového a že podobný systém již funguje například u škol nebo v kulturní oblasti.

Spojené síly dnes kritizovaly také další materiál, který má v pondělí schvalovat rada. Tím by vedení města dalo pokyn městských firmám, aby zveřejňovaly odměny členů svých představenstev. „Obáváme se, že nejvyšší management v městských společnostech bude tímto opatřením silně znevýhodněn a bude docházet k tomu, že kvalitní manažeři nebudou chtít v městských společnostech pracovat,“ uvedl k tomu předseda klubu zastupitelů Spojených sil Pavel Richter (TOP 09). Podle tisku, který má jít v pondělí na radu, se na informace o odměnách v městských firmách vztahuje zákon o svobodném přístupu k informacím a nejde o neoprávněný zásah do práva na ochranu osobních údajů.

Reklama

Doporučované