Hlavní obsah

Praha na poslední chvíli omezila podporu Laver Cupu. Místo 10 milionů pošle možná třetinu

Praha nepošle pořadatelům Laver Cupu slíbené peníze.Video: David Janeczek

 

Reklama

Tři dny před tím, než v pátek začne v pražské O2 areně světový exhibiční tenisový turnaj Laver Cup, dostali pořadatelé nepříjemnou zprávu.

Článek

Rada hlavního města totiž v úterý na poslední chvíli zastavila chystanou dohodu o dlouhodobější spolupráci se společností Česká sportovní, která se na Laver Cupu podílí.

Praha se s ní chystala uzavřít smlouvu o propagaci metropole, která se týkala i Laver Cupu, ale nakonec tento záměr neschválila.

Česká sportovní pak nedostala od magistrátu ani celou jednorázovou dotaci ve výši 9 680 000 korun, která měla být poslána na Laver Cup jako finanční příspěvek.

Náměstek pražské primátorky Petr Dolínek Seznamu řekl, že magistrát tuto podporu zrušil kvůli pravidlům Evropské unie.

„Pořadatelé mohou dostat podle pravidel Evropské unie částku v maximální výši 3,3 milionu korun,” uvedl radní.

Rada proto už navrhla usnesení, že na Laver Cup pošle právě zmíněné 3,3 miliony korun.

Tuto více než třímilionovou částku pak organizátoři Laver Cupu mohou dostat nejdříve na začátku listopadu, až ji případně odsouhlasí na nejbližším zasedání zastupitelé.

Seznam se pokusil zjistit reakci pořadatelů ze společnosti Česká sportovní, ale ti nechali postup pražských radních bez komentáře.

Premiérový ročník tenisového turnaje Laver Cupu do českého hlavního města přilákal největší celebrity tenisové historie i současnosti. Na turnajích v pražské O2 areně budou hrát mimo jiné Roger Federer, Rafael Nadal nebo Tomáš Berdych.

Ceny vstupenek na víkendový Laver Cup se pohybují od 4 500 do 17 900 korun.

Video: Laver Cup byl slavnostně zahájen na Staroměstském náměstí

Začíná Laver Cup v Praze.

Reklama

Související témata:

Doporučované