Hlavní obsah

Praha prodá Sekyrovi pozemky na Rohan City. Podívejte, jak bude vypadat

Podívejte se, jak bude vypadat Rohanský ostrov.Video: Aleš Černý

 

Reklama

aktualizováno •

Pražští zastupitelé schválili prodej 16 500 metrů čtverečních městských pozemků na Rohanském ostrově společnosti patřící do holdingu Sekyra Group. Firma má za devět pozemků zaplatit více než 242 milionů korun.

Článek

Na dvou větších plochách, které jí Praha prodala, chce společnost miliardáře Luďka Sekyry zatím postavit dvě kancelářské budovy a tři bytové domy u Rohanského nábřeží. Čeká na vydání stavebního povolení. Napsal to dnes server E15.cz.

Až na jednu výjimku Sekyrova společnost dosud žádný větší pozemek v oblasti nevlastnila, má však na ně u hlavního města předkupní právo. K odprodeji pozemků Sekyrovi se pražský magistrát zavázal v roce 2008.

„Pozemky jsme měli v nájmu, podle dohody jsme po získání územního rozhodnutí zažádali o prodej. Stavební povolení bychom chtěli získat v nejbližších měsících,“ cituje server výkonného ředitele Sekyra Group Leoše Anderleho. Firma by podle něj chtěla začít stavět po letošních letních prázdninách.

Investor by měl od Prahy získat i další pozemky v oblasti, žádá u nich o územní rozhodnutí. V první etapě plánuje Sekyra na Rohanském ostrově postavit do roku 2022 více než 200 bytů a dvě kancelářské budovy, ve druhé etapě má vzniknout zhruba 400 bytů a další kancelářské plochy.

Investor se zavázal, že mezi dvěma částmi bude nový park a že se bude podílet na financování stavby školy. Na brownfieldech mezi Karlínem a Libní má podle magistrátní urbanistické studie vyrůst celá nová čtvrť, v zadní části by měla zůstat zeleň pro rekreaci u Vltavy. V plánu je také stavba mostu, který propojí Karlín s Holešovicemi.

Reklama

Doporučované