Hlavní obsah

Na Hrad přichází bývalá mluvčí České televize

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Karolína Blinková povede oddělení komunikace. Změny v prezidentské kanceláři odstartoval odchod mluvčí Markéty Řehákové.

Článek

Kancelář prezidenta republiky (KPR) na platformě X oznámila nové jméno.

Novou vedoucí oddělení komunikace a zástupkyní ředitele komunikace se stala Karolína Blinková, donedávna mluvčí České televize, kterou opustila po podzimní výměně ředitele.

Absolventka Univerzity Karlovy v minulosti působila v komunikační agentuře Crest, do České televize přišla před 10 lety, její mluvčí se stala v roce 2017.

Seznam Zprávám řekla, že do prezidentské kanceláře nastoupila v pátek. „Nejsem mluvčí Hradu,“ odpověděla na dotaz, zda bude mluvit za prezidenta a KPR.

Co se týče možných změn v komunikaci Hradu, reagovala slovy, že na to je ještě brzy. „Nejprve se musím detailně seznámit s agendou,“ uvedla.

Karolína Blinková je dalším novým členem prezidentova týmu, který svou kariéru spojil s veřejnoprávní televizí.

Ředitelem komunikace je od listopadu bývalý novinář a diplomat Vít Kolář, který na Kavčích horách donedávna vedl divizi korporátních vztahů v ČT.

Změny odstartovaly na podzim poté, co odchod oznámila tehdejší mluvčí Markéta Řeháková, která s prezidentem prošla i předvolební kampaní. Odchod z Hradu zdůvodnila snahou „předejít spekulacím o uspořádání vztahů uvnitř prezidentské kanceláře“.

Reklama

Doporučované