Hlavní obsah

Pravé zimní království. Na atrakce byla použita téměř tuna ledu

V americkém zimním království si návštěvníci mohou užít atrakce z pravého leduVideo: Reuters

 

Reklama

V americkém státě Maryland vzniklo zimní království, které je celé vytvořené z ledových soch a staveb. Nejen děti se v areálu mohou těšit na vánoční postavičky studia Disney či obrovské ledové skluzavky.

Článek

Vánoční sezona už vypukla i v marylandském přístavu National Harbor u hlavního města Washingtonu. Vzniklo zde zimní království, které návštěvníkům nabízí atrakce zpracované z necelé tuny ledu. Příchozí se v areálu mohou těšit na řadu ledových skluzavek, tradičních vánočních postav i na spoustu doprovodných atrakcí.

„Nápad udělat areál ze skutečného ledu jsme dostali poprvé před více než patnácti lety. Inspirovali jsme se čínským městem Charbin, kde probíhal mezinárodní festival soch ze sněhu a ledu. Byl to skvělý zážitek, který jsme chtěli dostat i do Spojených států, aby sem lidé mohli přijít během svátků a podívat se na tyto úžasné ledové skulptury,” říká Rachel A. Dinbokowitzová, PR manažerka hotelu Gaylord, kde se zimní království nachází.

Je libo bungee jumping z transformera? V Číně vyroste nový zábavní park s virtuální realitou

Aby se ledové skulptury neroztekly, teplota v areálu dosahuje i minus 13 stupňů Celsia. Návštěvníci zde mohou spatřit čtrnáct různých barev ledu.

„Zhlédli jsme video, kde je vidět, kolik času a úsilí a také kolik ledu bylo potřeba ke vzniku těchto krásných věcí,“ říká jeden z návštěvníků zimního království. Podle mnohých největším lákadlem pro děti jsou obrovské ledové skluzavky.

Cena vstupenky pro dospělého je 38 dolarů (zhruba 880 korun) a pro děti 31 dolarů (zhruba 670 korun).

„Tohle není Disneyland.” Turisté se už na slavnou červenou australskou horu nepodívají

Reklama

Související témata:

Doporučované