Hlavní obsah

Je libo bungee jumping z transformera? V Číně vyroste nový zábavní park s virtuální realitou

První zábavní park v Číně s virtuální realitou ve výstavběVideo: Reuters

 

Reklama

Nový zábavní park v Číně otevře své brány příští rok, návštěvníci budou moci vybírat ze čtyř desítek atrakcí spojených s virtuální realitou. Rozlohu má jako 120 fotbalových hřišť.

Článek

V Číně roste první zábavní park, který poskytne zážitky ve virtuální realitě. Panorama se tak obohatí o futuristické budovy a obří roboty, z kterých bude možné skočit bungee jumping. Na návštěvníky čeká na čtyři desítky atrakcí, jako třeba projížďka na horské dráze, střílecí hry nebo klidnější prohlídka nejhezčích míst kraje. Virtuální realita má prohloubit zážitek z atrakce. Brány zábavního parku se otevřou v únoru příštího roku.

Vedení parku usiluje nejen o zvýšení poptávky po virtuální realitě, ale také o podpoření turistického ruchu v jihozápadní Číně. Park vzniká v jedné z nejchudších provincií země a má tak nastartovat ekonomický růst v příštích letech. Některé atrakce ale výrazně znečišťují okolní prostředí, což dopadá na místní vesničany žijící v blízkosti zábavního areálu. Výstavba parku o rozloze zhruba sto dvaceti fotbalových hřišť stála 1,5 bilionu dolarů.

Reklama

Související témata:

Doporučované