Hlavní obsah

Prázdné ulice, hlídky u vjezdu. Záběry z uzavřeného italského města

Záběry ukazují prázdné ulice, hlídky u vjezdu do města a uzavřené podniky.Video: AP

 

Reklama

Nejpřísnější opatření kvůli šíření koronaviru platí aktuálně v Itálii v regionech Lombardie, Benátsko, Piemont, Emilia Romagna, Furlánsko-Julské Benátsko, Ligurie a Trident-Horní Adiže na severu země. Jsou tam uzavřené školy, muzea, divadla a kina, někde nefungují ani restaurace a bary, nesmějí se konat akce s velkým množstvím účastníků včetně těch sportovních.

Článek

Jedním z uzavřených míst v Itálii je i město Vo' Euganeo v Benátsku. Záběry ukazují prázdné ulice, hlídky u vjezdu do města a uzavřené podniky. Podle jednoho z obyvatel, který pro agenturu AP poskytl rozhovor, na místě ale „atmosféra paniky nebo strachu nepanuje“.

„Jsou tu lidé, kteří mají obavy, zejména starší lidé se zdravotními obtížemi. Žádný apokalyptický scénář se tady ale neděje. Můžeme se pohybovat uvnitř města, které je dost velké. Hranice města jsou blokované, přejíždět je mohou jen zaměstnanci vojenských sil a lékaři.“

Největším důvodem frustrace je pro místní nemožnost z města vycestovat a vídat se s přáteli, uvedl místní. „Také jde samozřejmě o lidi, kteří nemohou do práce, o ty, kteří mají vlastní podniky, restaurace.“

V okolí lombardského města Codogno v provincii Lodi je nařízena karanténa pro obyvatele 11 měst a obcí s více než 50 000 obyvateli. Kvůli tomu se například zastavily vlaky na páteřní železniční trati mezi Milánem a Boloňou.

O víkendu se nekonaly ani zápasy první fotbalové ligy, podle ministra sportu Vincenza Spadafory zřejmě další utkání zrušena nebudou, na stadionech se však bude hrát bez diváků.

Reklama

Doporučované