Hlavní obsah

Prázdniny jsou tu, tak raději nikam nejezděte, ledové zchlazení v Mexiku a kontroverzní sponzoring

Den očima Kamily Bejlkové.Video: Kamila Bejlková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 1. července vybírala Kamila Bejlková.

Článek

Léto a s ním i změny v dopravě jsou tady. Pamatujte, že na silnicích číhá řada uzavírek. Stejně tak obvyklé jízdní řády tramvají, autobusů i vlaků nemusí být o prázdninách platné. Raději se před cestou informujte.

Připraveni buďte i na situace podobné té, která se stala dnes ráno ve stanici metra Pražského povstání. Dav cestující v něm na vystoupení čekal i dvacet minut. Metro na lince C totiž mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov nejede, a tak lidé přestupovali na náhradní autobusy.

S létem přichází i vysoké teploty, a to i nadměrně. Klementinum naměřilo nejvyšší teplotu za posledních 244 let: 37,9 stupně Celsia. V Dobřichovicích měli dokonce 38,8 °C.

Podobná horka panují i v Mexiku, kam se však přihnala bouře a s ní i ledové kroupy. Po nich zůstala ve městě Guadalajara silná vrstva ledu, místy vysoká až metr a půl. Za sebou zanechala škody na dvou stovkách domů a desítkách aut.

Poslední vybraná zpráva se týká sponzoringu Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech Českou zbrojovkou. Kontroverzi vyvolal plakát se sloganem „We love shooting“ (tedy „Milujeme natáčení“, ale i „Milujeme střílení“), ale i samotná podpora festivalu. Podle Respektu žádá 40 umělců festival právě bez podpory České zbrojovky.

Reklama

Doporučované