Hlavní obsah

Pražská burza popáté v řadě posílila

Rozhovor s Vladimírem Vávoru, analytikem WOOD & Company.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza dnes popáté v řadě posílila, index PX stoupl o 0,83 procenta na 1043,5 bodu. Dařilo se většině hlavních emisí. Nejvýrazněji posílily akcie provozovatele horských středisek TMR a výrobce lihovin Stock. Obě emise zdražily o několik procent. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Článek

Cenné papíry TMR si připsaly 5,56 procenta na 760 korun. Akcie Stocku zdražily o 4,14 procenta na 67,90 koruny, což je jejich nejvyšší cena za zhruba půl roku. Podle analytika Martina Kycelta z Patria Finance pomohlo akciím firmy oznámení, že Stock koupil italského výrobce pálenky grappa Distillerie Franciacorta. Společnost Stock Spirits sídlí ve Velké Británii a v Česku vlastní firmu Stock Plzeň-Božkov.

Posílila dnes většina hlavních emisí pražské burzy včetně akcií Komerční banky, které dosáhly největšího objemu obchodů. Zdražily o 0,83 procenta na 906 korun. Polepšily si také třeba cenné papíry energetické firmy ČEZ, které posílily o 1,16 procenta na 567 korun.

Česká měna dnes posílila k oběma hlavním světovým měnám. Koruna k 17:00 zpevnila proti předchozímu závěru k euru o čtyři haléře na 25,76 Kč/EUR a k dolaru o 14 haléřů na 22,45 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované