Hlavní obsah

Pražská burza poprvé v tomto týdnu posílila

Rozhovor se Štěpánem Křečkem, hlavním ekonomem BHS.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Po předchozích třech dnech poklesů dnes pražská burza posílila. Index PX zpevnil o 0,54 procenta na 1091,47 bodu. Dařilo se hlavně akciím telekomunikační firmy O2 Czech republic a bankovní skupiny Erste.

Článek

Ze 12 titulů, které ovlivňují hodnotu indexu PX, jich pět uzavřelo dnešní seanci v plusu. Nejlépe si vedla emise operátora O2, která zdražila o 2,23 procenta na 252 korun. Druhý nejvýraznější nárůst hodnoty, a to o 2,1 procenta, dnes zaznamenaly cenné papíry Erste Bank.

K ziskovým patřily také akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které dnes byly nejobchodovanější emisí. Jejich cena stoupla o 0,75 procenta na závěrečných 536,50 koruny.

Naopak do minusu se dostaly cenné papíry CME či pojišťovny VIG. Emise mediální skupiny CME oslabila o 1,6 procenta, akcie rakouské VIG odepsaly 0,94 procenta.

Česká měna se dnes kolem 17:00 obchodovala v kurzu 25,70 Kč/EUR a 23,03 Kč/USD. Oproti čtvrtečnímu podvečeru zpevnila vůči euru o pět haléřů, k dolaru o sedm. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované