Hlavní obsah

Předseda Sněmovny Vondráček a poslankyně KSČM jsou covid pozitivní

Předseda Sněmovny Radek Vondráček potvrdil, že je covid pozitivní.

Reklama

aktualizováno •

Z jednání Sněmovny byl Radek Vondráček v úterý omluven z rodinných důvodů.

Článek

Šéf Sněmovny Radek Vondráček (ANO) a také poslankyně KSČM Květa Matušovská onemocněli koronavirem.

Seznam Zprávám to potvrdil v SMS bez bližších podrobností sám Vondráček. „Ano, jsem covid pozitivní,“ uvedl jen. Z jednání Sněmovny byl v úterý omluven z rodinných důvodů. I ty v SMS zmínil.

Vondráček o výsledku testu následně informoval i na svém twitterovém účtu. „Vždycky jsem byl pozitivní, teď na to mám dokonce papír,“ napsal. Dodal, že průběh nemoci je u něj mírný.

Také Matušovská potvrdila v SMS pro Seznam Zprávy, že koronavirem onemocněla. „Průběh nemoci je u mě mírný. Daří se mi v kruhu rodinném dobře,“ uvedla Matušovská.

Poslankyně KSČM Miloslava Vostrá doplnila, že u dalších poslanců z jejich klubu, kteří byli v kontaktu s Matušovskou, byl však výsledek testu negativní.

Radek Vondráček je v současnosti nejvýše postaveným ústavním činitelem, u kterého se nákaza potvrdila. Před ním je ve státní hierarchii již jen předseda Senátu Miloš Vystrčil, který skončil před časem v karanténě, a prezident republiky Miloš Zeman.

Z politických špiček bojoval s nemocí způsobenou covidem-19 v minulosti zejména místopředseda vlády Jan Hamáček (ČSSD), covid pozitivní byl i další ministr ČSSD, ministr zemědělství Miroslav Toman.

Reklama

Související témata:

Doporučované