Hlavní obsah

Přes mobilní aplikaci se prodalo rekordní množství jízdenek. Více než čtvrt milionu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Cestující si v červenci přes mobilní aplikaci PID Lítačka koupili rekordních 257 tisíc jízdenek. Je to nejvíce zakoupených jízdenek od srpna 2018, odkdy je aplikace v provozu.

Článek

„Prodeje se po několika měsících poklesu opět dostávají na úroveň před propuknutím covidové epidemie. Cestující v Praze a Středočeském kraji mobilní aplikaci PID Lítačka pravidelně využívají a ta se tak stává jedním z nejpoužívanějších kanálů prodeje krátkodobých jízdenek,“ uvedl generální ředitel OICT Michal Fišer.

Prodeje jednotlivých krátkodobých jízdenek prostřednictvím aplikace PID Lítačka se podle webu společnosti vracejí na hodnoty před vypuknutím pandemie covid-19 v březnu. Na přelomu března a dubna se počet cestujících v Pražské integrované dopravě snížil téměř o 85 procent oproti stejnému období v loňském roce. Počty prodaných jízdenek opět stoupají zvláště od června.

Práve v červnu, a to 23., si cestující koupili nejvíce jednodenních a krátkodobých jízdenek za jeden den. Prodány jich byly 10 102 kusy.

Mobilní aplikace PID Lítačka je v provozu od srpna 2018. V mobilní aplikaci lze zakoupit krátkodobé jízdenky i dlouhodobé časové kupóny a při přepravní kontrole se tak prokazovat prostřednictvím obrazovky mobilního telefonu. Od začátku provozu si aplikaci stáhlo více než 519 000 uživatelů.

Operátor ICT je městskou akciovou společností, která pro Prahu zajištuje služby v oblasti informačních a komunikačních technologií. Firma byla založena v březnu 2014 a k 3. prosinci loňského roku zaměstnávala 141 lidí. Dalších 81 pro společnost pracuje na základě dohody.

Reklama

Doporučované