Hlavní obsah

Při natáčení Prezidenta Blaníka jsem si sáhl na dno. A nejenom já, říká Marek Daniel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Prezident Blaník bude na Stream.cz už 8. dubna.Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

Před pěti lety vznikl nápad natočit seriál, který bude vtipně komentovat a hodnotit dění na české politické scéně. To se povedlo. Vznikl online seriál Kancelář Blaník, který již několik let baví diváky Streamu. A nyní se dočkáte i online premiéry filmu Prezident Blaník, který je vyvrcholením celého seriálu.

Článek

Miluje módu, zná všechny politiky, nebojí se nic, ale opravdu nic, říct nahlas a chce být hlavou státu. Takový je hrdina nového filmu Prezident Blaník, kterého se na Streamu dočkáte už 8. dubna. Premiéru v kinech má však již za sebou, a proto nás zajímalo, jaké ohlasy se dostaly k představiteli Tondy Blaníka: „To, co se ke mně dostalo, bylo kladné. Doufal jsem, že to uvidí hodně lidí, a myslím si, že zatím to má v kině úspěch,” říká Marek Daniel.

Role Tondy Blaníka je pro něj hodně zásadní. Občas je mu nepříjemné, že ho lidé vnímají pouze jako Blaníka a myslí si, že je jejich kumpánem, kterému můžou tykat. To kladné, co mu tato role přinesla, však převažuje: „Setkávání se se skvělými lidmi při práci je to nejvíc. Přineslo mi to i popularitu a samozřejmě práci. Jsem herec a role mě už pět let živí. I když je to náročné.”

O náročnosti při natáčení filmu není pochyb. Film se točil krátkou dobu, tvořen byl v průběhu voleb, a proto nemohl být napsaný předem. Herci dostávali texty mnohdy těsně před klapkou a navíc byla velká část filmu točena na reálných předvolebních tiskovkách a setkáních, kde muselo vše klapnout napoprvé. Herec prozradil, že při natáčení si sáhl na dno a vzpamatovává se dodnes.

Proto si teď celá parta potřebuje od politiky odpočinout. Společně se dohodli, že zatím nezveřejní, kdy se od nich dočkáme dalšího filmového či seriálového počinu. Momentálně vzkazují jen to, že nový film rozhodně není jejich posledním společným dílem. A vy nezapomeňte, premiéra Prezidenta Blaníka už 8. dubna na Streamu!

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam. 

Reklama

Doporučované