Hlavní obsah

Při sebevražedném útoku v Afghánistánu zemřelo nejméně pět lidí

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Při sebevražedném útoku na základnu vládních jednotek na východě Afghánistánu zemřelo v pondělí nejméně pět lidí a asi tři desítky dalších osob byly zraněny. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na místní úřady.

Článek

Podle mluvčího guvernéra provincie Ghazní, kde se ráno útok stal, najel atentátník s vozem naloženým výbušninami do hlavního vchodu základny zpravodajské služby. Po explozi zemřelo podle mluvčího pět lidí a 32 dalších osob utrpělo zranění.

Ředitel nemocnice ve městě Ghazní uvedl, že mrtvých je sedm a zraněných 25. Většinou jde o příslušníky vládních bezpečnostních složek, dodal.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, v oblasti ale v minulosti provedlo řadu podobných útoků islamistické radikální hnutí Tálibán.

Atentát na východě země se stal jen den poté, co prezident Ašraf Ghaní a jeho rival z prezidentských voleb Abdulláh Abdulláh podepsali dohodu o dělbě moci a ukončili tak téměř osm měsíců trvající vnitropolitický pat. Dohoda mimo jiné stanoví, že Abdulláh bude hrát hlavní roli v mírových jednáních vlády s Tálibánem, která měla začít v březnu, ale zatím se tak nestalo.

Reklama

Související témata:
Abdulláh

Doporučované