Hlavní obsah

Na demonstrace proti Babišovi přišly v Praze a Brně tisíce lidí

Protestu proti Babišovi a Zemanovi se v Praze účastnily tisíce lidí.

 

Reklama

Demonstrace proti chování Andreje Babiše a Miloše Zemana proběhly v několika městech. Vysílali jsme z Prahy a Brna.

Článek

V několika městech probíhají ve středu večer demonstrace kvůli současné vládní krizi.

Na brněnskou demonstraci proti ministru financí a předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi přišly podle policie zhruba 4000 lidí, tamní náměstí Svobody bylo z velké části zaplněno. Odhadem víc než 10 000 lidí dnes přišlo na obdobnou demonstraci v Praze, stovky lidí dorazily na obdobná shromáždění v Českých Budějovicích, Plzni, Olomouci, Zlíně a také v Liberci.

V Liberci se část lidí kolem 19:00 vydala směrem k hotelu Imperial, kde kolem 19:30 začala jednání zástupců vládní koalice s prezidentem Milošem Zemanem o současné politické krizi. Zeman je v těchto dnech na návštěvě Libereckého kraje, kam také nečekaně koaliční lídry pozval.

Demonstrace „Proč? Proto!"

Demonstrace ve všech městech mají název s názvem Proč? Proto! Protest je v podstatě reakcí na Babišův inzerát v celostátních denících z minulého týdne, v němž ministr tvrdil, že se ho chtějí vládní partneři zbavit.

Inzerát byl uveden titulkem Proč? a Babiš na něm byl vyobrazen s přelepenými ústy. O Babišův odchod z vlády usiluje premiér Bohuslav Sobotka zejména kvůli nejasnostem kolem Babišova podnikání. Babiš obvinění na svou adresu odmítá, označuje je za kampaň.

Reklama

Související témata:

Doporučované